ΜΕΝΟΥ
Καλαθι

Στρατηγικές & Κλινικές Εφαρμογές για Αποτελεσματική Παρέμβαση σε Διαταραχές Σίτισης: από την Παιδική Ηλικία στην Εφηβεία, 22-23 Νοεμβρίου 2025, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στρατηγικές & Κλινικές Εφαρμογές για Αποτελεσματική Παρέμβαση σε Διαταραχές Σίτισης: από την Παιδική Ηλικία στην Εφηβεία, 22-23 Νοεμβρίου 2025, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στρατηγικές & Κλινικές Εφαρμογές για Αποτελεσματική Παρέμβαση σε Διαταραχές Σίτισης: από την Παιδική Ηλικία στην Εφηβεία, 22-23 Νοεμβρίου 2025, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
349,00€
  • Κωδικός προϊόντος: SW/S&CA_SKG

Διαθέσιμες Επιλογές

Περιγραφή

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το διήμερο σεμινάριο απευθύνεται σε λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους και διατροφολόγους που εργάζονται με παιδιά και εφήβους με προκλήσεις στη σίτιση. Στόχος του είναι να παρέχει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην αξιολόγηση και παρέμβαση, καλύπτοντας τις διαταραχές σίτισης από την παιδική ηλικία έως την εφηβεία. Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν σε βάθος τα αίτια και τα χαρακτηριστικά των διαταραχών σίτισης και θα αποκτήσουν πρακτικά εργαλεία για την κλινική παρατήρηση και την ανάλυση σιτιστικών συμπεριφορών. Μέσα από μια ολιστική προσέγγιση, θα εκπαιδευτούν σε τεκμηριωμένες τεχνικές παρέμβασης και στη συνεργασία με τους φροντιστές, ώστε να εφαρμόζουν στρατηγικές στο οικογενειακό περιβάλλον. Επιπλέον, θα συμμετέχουν σε αναλύσεις περιστατικών, ενισχύοντας την κλινική τους κρίση και την εμπιστοσύνη τους στην πρακτική εφαρμογή.


Eκπαιδευτικοί Στόχοι:

  1. Κατανόηση των Διαταραχών Σίτισης: Εμβάθυνση στις αιτίες, τη φύση και τα χαρακτηριστικά των διαταραχών σίτισης από την παιδική ηλικία έως την εφηβεία, λαμβάνοντας υπόψη τη  συσχέτιση  μεταξύ αισθητηριακών, κινητικών και γνωστικών παραγόντων.
  2. Αξιολόγηση και Κλινικές Παρατηρήσεις: Παροχή εργαλείων και στρατηγικών για την αξιολόγηση των αναγκών του κάθε παιδιού, δίνοντας έμφαση στη συστηματική κλινική παρατήρηση και την κατανόηση των συμπεριφορών και των σιτιστικών προτιμήσεών τους.
  3. Σχεδιασμός Παρέμβασης: Εκπαίδευση σε επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές και  στρατηγικές παρέμβασης, που καλύπτουν όλο το φάσμα της ανάπτυξης, από τις βασικές δεξιότητες σίτισης έως τις πιο προχωρημένες.
  4. Ολιστική Προσέγγιση και Συνεργασία με τους Φροντιστές: Ενίσχυση των δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας με τους φροντιστές, ώστε να υποστηριχτεί η εφαρμογή των στρατηγικών και στο οικογενειακό περιβάλλον.
  5. Ανάπτυξη Κλινικής Κρίσης και Ευελιξίας: Δυνατότητα ανάλυσης και προσαρμογής των κλινικών παρεμβάσεων ανάλογα με τις μοναδικές ανάγκες του κάθε παιδιού και την ανταπόκρισή του στη θεραπεία.
  6. Εφαρμογή Πρακτικών Δραστηριοτήτων: Συμμετοχή σε πρακτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν τις τεχνικές παρέμβασης σε ρεαλιστικά σενάρια, ενισχύοντας τόσο την αυτοπεποίθησή τους όσο και τις δεξιότητές τους στην κλινική πρακτική.

Hours:
09:00-17:00

Τοποθεσία Διεξαγωγής

Το Workshop θα διεξαχθεί δια ζώσης (στη Θεσσαλονίκη). Η ακριβής τοποθεσία θα ανακοινωθεί σύντομα.


Πληροφορίες – Εγγραφές

Μπορείτε να δηλώσετε εγγραφή στο σεμινάριο ολοκληρώνοντας την αγορά μέσω της ιστοσελίδας μας. Το κόστος εγγραφής είναι:

  • 349,00 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) (Επαγγελματίες)
  • 310,00 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) (Φοιτητές/Άνεργοι)

Ομιλήτρια: Ντόρα Πιτσικάλη

Ετικέτες: feeding disorders , feeding